• wenchesolli

Havarert utenfor St Barths...

Oppdatert: 6. okt. 2019

For å komme oss fra Anguilla til St Barths chartret vi en privatbåt fra St Maarten Boat Charters. Alternativet var å fly i 10 minutter, noe vi synes var litt bortkastet (og jeg liker ikke småfly). Planen var å snorkle, bade og spise lunsj på en beach club før vi ankom St Barths. Det gikk ikke helt som planlagt...Vi ble hentet i Crocus Bay i Anguilla. Crewet på båten var fra Nederland (St Maarten er delt mellom Kongeriket Nederlandene og Frankrike), og de var helt supre!
Etter en times båttur, badet og snorklet vi utenfor en øy på veien til St Barths. Her svømte vi over havskilpadder og piggrokker. Litt skummelt, men for en opplevelse! Må få meg undervannskamera så dette kan dokumenteres neste gang;)


Etter snorkelturen var vi klare for å spise lunsj i St Barths. Ca 2-3 km fra øya fikk vi motorstopp av alle ting. Kapteinen mente de var tom for bensin (!), så vi skjønte at turen var over. Litt kjedelig, vi hadde betalt en del for dette, men heldigvis var vi ikke så langt unna St Barths. Etter 30 minutters venting i stekende sol, ble vi hentet at en annen båt og kjørt i land med alle koffertene våre. Alt gikk smertefritt og vi viste passene våre og ble hentet av en franskmann som kjørte oss til hotellet vårt, Villa Marie St Barths.

Hell i uhell så slapp vi unna med en brøkdel av prisen til slutt.....Villa Marie var et koselig boutique-hotell litt opp i åsen. Utrolig hyggelige franskmenn som jobbet her. Fine familierom med store terrasser. De har en kult innredet restaurant som heter François Plantation, og øyas beste frokost! Barna elsket de fire hjemmekjære skilpaddene som vandret rundt her.
St Barths er oppkalt etter broren til Christopher Columbus, Bartolomeo, og er stedet hvor rike franskmenn ferierer (det går direktefly til St Maarten fra Paris), og alle som jobber her er franske. Absolutt alt er dyrt her;) Føltes som St Tropez.. Eneste måten å komme seg fra hotellet var med taxi eller leie egen bil, og det så ut som "alle" leide bil her.


St Barths er en liten øy med 17 vakre strender, alle litt forskjellige. Vi leide Mini Mokes en dag (gjennom hotellet) og dro på ekskursjon. Utrolig gøy å kjøre disse bilene (og litt slitsomt;))!


St Barthelemy

Jentene kjørte turkis og guttene blå

Gouverneur Beach

BO

For ungdomsfamilier vil jeg anbefale å bo på Eden Rock Hotel. Her er det mange ting for barna å finne på; vannsportsaktiviteter, beach clubs, snorkling, dykking osv.”MAT

Anbefaler å spise middag på Tamarin som har en kjempefin tropisk hage.

Bildet er lånt fra Tamarin

Og Eddy's Ghetto i hovestaden Gustavia. God blanding av fransk og karibisk mat og laidback stemning.

Bildet er lånt fra Eddy's Ghetto


Vakker soloppgang fra Villa Marie.

Takk for oss, St Barths!

Vil du lese mer om Anguilla, klikk HER.101 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle