• wenchesolli

Hong Kong - en tropeøy med en dash av skyskrapere

Oppdatert: 27. sep. 2019

Ofte omtalt som Asias New York, med flere skyskrapere enn både New York og Tokyo.

Men det jeg elsker med Hong Kong er blandingen av storby, strender, nasjonalparker, marineparker, fjell og fossefall.


Tai Long Wan

Hong Kong, som betyr den "velduftende havnen," består av over 260 øyer, og mange av øyene ligger der uforstyrret i all sin grønne prakt uten et eneste menneske, og med fantastiske strender. Men Hong Kong er først og fremst en pulserende storby som er gjennomsyret av kultur og historie. Det var en britisk koloni fra 1841, men ble gitt tilbake til Kina i 1997.


Hong Kong er verdens tredje ledende handels- og finanssenter etter New York og London.

Det er vanskelig å beskrive energien i byen, den må bare oppleves!

I hvert gatehjørne finner du noe unikt!Double decker tram- den billigste og mest miljøvennlige måten å komme seg rundt på i Hong Kong. Åpnet i 1904 under britisk styre og har gått på elektrisitet siden

Den beste tiden å besøke Hong Kong på er vår eller høst, da er det tørt og fint (ikke altfor varmt). Fra januar til mars kan det være ganske kjølig (vi tar alltid med boblejakke da) og i sommermånedene kommer monsunen og det blir regnfullt og mye vind (og veldig varmt og fuktig!).


8 TING DU KAN GJØRE I HONG KONG MED BARN:


1. Star Ferry

Den sjarmerende fergen har transportert passasjerer fra Hong Kong til Kowloon (og tilbake igjen) siden 1888. Koster kun 2 HK dollar og tar rundt 5 minutter. Ingen tur til Hong Kong uten å ha tatt denne fergen, hvor du får et bedre overblikk av et av de mest fotograferte havnene i verden.


Koselige Star Ferry

Når du kommer over til Kowloon kan du dessuten besøke Harbour City kjøpesenter som ligger rett ved terminalen, et paradis for shoppingelskere med over 450 (luksus-) butikker og 50 restauranter. Her kan du også se statuen av Bruce Lee på "Avenue of the Stars" med en spektakulær utsikt til Hong Kong Island i bakgrunnen.
2. Ta trikken opp til the Peak

Denne morsomme trikken går bratt oppover, kanskje ikke for de med høydeskrekk, men veldig gøy for barna (den er visst under oppussing nå i 2019)! Når du kommer til den ikoniske fjelltoppen (Victoria Peak), får du en spektakulær utsikt over byen. Det er mye turister her, så det er lurt å snike seg litt unna og ta et glass champagne (for de voksne;)) på restauranten The Peak Lookout. Eller spis på sjømatrestauranten Bubba Gump, inspirert av filmen Forest Gump;)
3. Sunset Cruise

Ta en Sunset Cruise med en "sundowner" på Aqua Luna, som har de ikoniske røde seilene.

Turen tar 45 minutter, og du kan enten gå ombord på Hong Kong Island eller Kowloon. Det lønner seg å komme litt tidlig, da kan du velge plasser først;) Vi pleier å sitte oppe i loungen. På selve turen ser du den fine solnedgangen mens lysene fra skyskraperne kommer mer og mer frem. En cocktail eller brus er inkludert.


Hvis du vil ta en senere cruise, kan du få med deg Symphony of the Lights, som er et spektakulært lysshow som starter kl. 20.00 hver kveld.


Det er faktisk verdens største permanente lysshow. Det kan også sees fra Avenue of the Stars, eller i lobbyen til Intercontinental Hotel i Kowloon f.eks.

Apropos Intercontinental, de har de beste søndagsbrunsjene (for barn også)...4. Spis kinesisk middag på ikoniske Jumbo Floating Restaurant

En turistattraksjon, men morsomt allikevel. Da vi var på denne flytende restauranten fikk vi (voksne og barn) utdelt kongelige kinesiske kostymer som vi ble tatt bilder av med en typisk kongelig kinesisk bakgrunn. Gøy å ha som minne:) Jumbo Floating Restaurant har hatt besøk av Dronning Elisabeth og Tom Cruise (og 30 millioner andre gjester) og vært med i flere filmer, bl.a. i James Bond-filmen The Man With The Golden Gun.Det tok 4 år å bygge, og har eksistert siden 1950

På Top Deck får du mer moderne stil og flott utsikt


5. Ladies Market og Temple Street Night Market i Kowloon

Her kommer dere til å finne alt mulig rart, spesielt barna. Alt fra t-skjorter til kinesiske tekopper, spisepinner (også til barn), smykker, vesker, belter, klokker, sminke, buddha-statuer, souvenirer osv. På Temple Street finnes også operasangere og spådamer. Barna syntes dette var kjempegøy!
6. Ocean Park og Disneyland

Fornøyelsesparker som er verdt å nevne. Tips: Kjøp billettene på forhånd for å unngå kø.


7. Familiecruise med "junks"

Lei en av de gamle tradisjonelle kinesiske djunkene og dra rundt på de forskjellige øyene for å bade og lunsje. De kommer også i moderne varianter nå. Sjekk ut f.eks Michelangelo Cruises. Jeg har gjort det med mine foreldre som liten, men ikke tatt med mine egne barn ennå (kun i Singapore). Det får bli neste gang, for jeg husker at det var utrolig gøy!Bildene er fra Michelangelo Cruises


9. 1881 Heritage

Et besøk til 1881 Heritage tar deg tilbake til det viktorianske Hong Kong. Fra 1880 til 1996 var dette hovedkvarteret til marinepolitiet i Hong Kong. Bygningene består nå av et kjøpesenter, et hotell i kolonistil og et utstillingshall.


Vi var der på kvelden...

...og på dagen

10. Bassenget på hotellet

Vi velger ALLTID et hotell med basseng når vi er i Hong Kong, for storbyliv i 30 varmegrader og høy luftfuktighet kan bli slitsomt for store og små.


På Reneissance Harbour View Hotel, Hong Kong Island
Intercontinental Hotel, Kowloon

Det er selvfølgelig MASSE annet å gjøre i Hong Kong med barn, men da måtte jeg ha skrevet en bok;)

135 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle