• wenchesolli

Myk sand, krystallklart vann - Maldivene

Oppdatert: 26. sep. 2019

Etter at jeg oppdaget at det ikke var så langt til Maldivene som jeg trodde, var dette neste destinasjon for oss.


Maldivene har aldri vært i tankene mine som en reisedestinasjon med barn. Men etter at jeg tilfeldigvis fant ut at Qatar Airways (som forøvrig er kåret til verdens beste flyselskap i 2019), hadde en "kort" rute med 6 timer til Doha og 4 timer derfra til Maldivene (jeg har alltid tenkt at vi må via Bangkok først), måtte det prøves ut.


Rett før jul satte vi oss på flyet til Maldivene, en reise som varte i 7 dager. Da vi landet på flyplassen i Male, hovedstaden i Maldivene, ble vi tatt godt i mot av hotellets personell og kjørt til sjøflyhavna hvor vi skulle ta et sjøfly til endelig destinasjon. Jeg er ikke noe glad i småfly, og dette var første gangen jeg tok sjøfly. Men denne flyreisen var en opplevelse i seg selv! Utrolig vakkert å se alle øyene ovenfra. Tips: Husk øreplugger til både store og små!


Hvis du planlegger en tur til Maldivene, så regn med å fly sjøfly for å komme til hotellet ditt. Dette er ikke spesielt billig, så husk å ta det med i budsjettet ditt.

BO


Maldivene ligger i Indiahavet, og består av atoller. En atoll er en eller flere koralløyer som helt eller delvis omkranser en grunn lagune. Siden Maldivene har 1192 øyer, og hvert hotell ligger på sin egen øy, var det MANGE nok hoteller å velge mellom. Vi var veldig sent ute med bookingen, så det var fullt de fleste steder (som vi hadde råd til). Vi endte opp med å velge Dusit Thani Maldives, da jeg har bodd flere ganger på dette kjedehotellet i Bangkok og dermed visste litt hva vi gikk til.


Dusit Thani Maldivene

Dusit Thani Maldivene var fantastisk fra første stund. Rett ut av flyet stod 10 personer fra hotellet og tok i mot oss med kald drikke og gaver til barna, og bilen stod klar til å kjøre oss til rommet. Der fikk vi vår egen butler, og utdelt fem sykler. Fra da av kunne ferien begynne....
Siden vi var så sent ute med bookingen, fikk vi det eneste rommet de hadde ledig, en Beach Villa. Denne villaen passer perfekt til de som har mindre barn, det ligger praktisk talt på stranden. Vi som er fem stykk, måtte bo alle i samme rom. Det gikk veldig greit, vi var jo for det meste ute.


Etter tre dager byttet vi til Water Villa with Pool da jeg oppdaget at den ble ledig, den var helt fantastisk! Da var det bare å snorkle rett utenfor døren fra morgen til kveld.
Tips fra de lokale: Det er best å reise dit i vinterhalvåret, da er det ikke så store bølger der. Maldivene har et tropisk klima, og regntiden varer fra mai til oktober. Temperaturen ligger på behagelige 29-30 grader hele året.

LEK


Vi leide vannscootere en dag, og kom tilfeldigvis forbi en delfinstim! Det var neste surrealistisk å se de svømme ved siden av oss, hundrevis av dem. Guiden vår sa at vi var heldige, det blir arrangert båtturer kun for å spotte delfiner. Vi så også mange småhaier som svømte rundt på stranden, og vi fikk også sett flere djevelrokker. Spennende!


Ellers var det mye snorkling, bading, solnedgangscruising, vannski og bananbåter det gikk i.


SPIS


Mat og vin var relativt rimelig. Barna spiste gratis hele uken vi var der. Jeg anbefaler å bestille Borderless dining en av dagene, da setter de opp et bord kun for deg og din familie på en øde strand. Vi hadde praktisk talt føttene i vannet mens vi spiste. Her fikk vi servert "reef fish," østers, hummer og alle mulige delikatesser fra sjøen.

Jeg har alltid tenkt at Maldivene kun er for par på bryllupsreise, men det er definitivt for familier også. Dette er et av de fineste stedene vi har vært (om ikke det fineste), og vi må definitivt tilbake en gang. Barna koste seg veldig!183 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle