• wenchesolli

Wow Anguilla!

Kritthvite strender, hyggelig lokalbefolkning og kulinariske opplevelser, Anguilla er et perfekt familieferiested!


Zemi Beach Hotel

Det er noe mer autentisk over Anguilla enn mange av de andre øyene i Karibien. Du ser ikke cruiseskip, casinoer og skyskrapere. Motorisert vannsport og engangsplastikk er forbudt. Alt er veldig rolig og avslappende, og du får virkelig feriefølelsen med en gang du kommer hit. Lokalbefolkningen er ekstremt hyggelige, morsomme og hjelpsomme, og det er veldig trygt her.


Shoal Bay

Anguilla er en liten øy i de små Antiller i Karibien, og har ca 13.000 innbyggere. Øya er britisk territorium og klimaet er tropisk, rundt 30 grader hver dag. Vi tok Jetblue fra Fort Lauderdale til St Martin (Princess Juliana flyplass). Derfra ble vi tatt i mot av hotellets personell som guidet oss gjennom immigration og til shuttlebåten som skulle transportere oss videre til Anguilla (det gikk kjemperaskt!). Jeg anbefaler å betale hotellet litt ekstra for å hente dere, ihvertfall hvis det er første gang, hvis vi ikke hadde gjort det hadde vi vært litt lost (i varmen) tror jeg. På båten fikk vi brus og små coronitas servert, elsker det!Båtturen tok ca 30 minutter. I Anguilla terminalhavn stod det en taxi som ventet på oss (arrangert av hotellet), og det tok ca 20 minutter til vi kom til hotellet Zemi Beach. På veien så vi hvor mye som ble ødelagt under orkanen Irma i 2017 (den kraftigste orkanen noensinne registrert i Atlanterhavet), det lå mange skipsvrak rundt omkring, og flere hus stod fortsatt uten tak.


Zemi Beach Hotel var helt fantastisk! Stort nok, men allikevel så lite at du følte at det var et boutique hotell og alle kunne navnene våre etter dag en. De passet alltid på å sjekke at vi hadde det bra og om vi trengte noe mer (fremragende service m.a.o.). Hver ettermiddag fikk barna litt godteri og kjeks på rommet, og det var alltid iskalde flasker med vann og solkrem ved bassengkanten.


Solkremstasjonen

Rommene våre var enorme, med store balkonger med utsikt til sjøen. Vi hadde connecting rooms, som er et must for oss som reiser med barn.


Siden vi hadde fartet så mye rundt i New York og Miami i over 30 varmegrader, tok vi det helt med ro de første dagene. Barna badet og snorklet på den kritthvite stranden, og vi spiste fantastisk sjømat.
Dag 3 tok vi en utflukt til Crocus Bay, hvor vi ble anbefalt å dra for å se skilpadder i vannet og hoppe fra klipper på Little Bay. En fyr ved navn Calvin kjørte oss i båt til Little Bay (ellers kan man leie padlebåter eller kajakk for å komme dit. Vi så kun en skilpadde, men det var fint å snorkle der. Dessverre kom det en del turistbåter dit etter hvert (de kommer på dagsturer fra St Martin), så vi ble ikke så lenge.

Little Bay

Fantastiske solnedganger fra Zemi Beach House


Vi var kun 4 dager i Anguilla, men skulle gjerne blitt lenger og sett mer. Neste gang må vi leie bil og se mer av denne vakre karibiske øyen!


Neste: St. Barth.


Du kan ta direktefly til St. Maarten fra Paris (Air France), eller fly fra Fort Lauderdale til St. Maarten med Jetblue, som vi gjorde. Flyturen fra Fort Lauderdale tok ca 2 timer og 40 minutter. Nordmenn trenger ikke visum.106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle